Mijn expertises

Alexander Techniek

Hervind je balans, ontspanning en vrijheid

Ontwikkeld door de acteur F.M. Alexander om de spanning die hij ervoer op het podium te hanteren, wordt deze techniek veel beoefend door podiumkunstenaars. Hij wordt onderwezen op conservatoria, toneelscholen en dansacademies.

Het is een methode om podiumangst mee te lijf te gaan, maar ook om blessures te voorkomen of te verhelpen.

Omdat deze methode zo praktisch ingrijpt op gewoontes en lichamelijke reacties is hij ook zeer geschikt voor mensen die overspannen zijn of een burn-out hebben.

De techniek leert je om grenzen te stellen, om te handelen vanuit vrije wil met een ontspannen lichaam.

Maar ook als je niet overspannen bent is het een interessante techniek: het leert je een nieuwe manier van bewegen en handelen. Het verandert beperkende gewoontes via het lichaam. Voor mensen met een meer spirituele achtergrond werpt het een nieuw licht op de relatie tussen lichaam en geest. Het geeft je een directe ervaring hoe je via aandacht voor je houding meer ontspannen in het moment kunt zijn.

Het helpt je omgaan met situaties waarin je normaal gesproken gespannen reageert. Door in staat te zijn niet te reageren vanuit een bepaalde verkramping leert de techniek je hoe je vervolgens richting kunt geven aan je lichaam en je handelen zonder dat het moeite kost.