Mijn expertises

Integral Eye Movement Therapy

Weer grip op je leven

IEMT is een afgeleide van EMDR, maar er zijn wel verschillen. Beide zijn therapeutische behandelingen om te werken met trauma. Beide werken met oogbewegingen.

Bij EMDR echter wordt één trauma per keer behandeld. IEMT is echter ook geschikt voor stressreductie, preventie en behandeling van burn-out, angst, depressie, traumabehandeling en PTSS. Daarnaast zie ik het ook als een geweldig middel voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

Wat ik zie bij mijn cliënten is dat het loslaten van herinneringen en de daarbij horende gevoelens een enorme ruimte geeft in hun persoonlijke welzijn. Het kunnen plaatsen van gevoelens – ook die van anderen – geeft hen weer grip op hun leven.

Bij elk nieuw gevoel wat bovenkomt, wordt teruggegaan naar de daarbij behorende imprint. Er wordt dus gewerkt met meerdere herinneringen. Dit leidt ertoe dat er aan meerdere gevoelens en herinneringen tegelijkertijd wordt gewerkt. Dit maakt de techniek breed inzetbaar.

Ik geef deze sessies in Lelystad. IEMT werkt zoals gezegd heel effectief bij trauma, maar is ook heel geschikt voor het behandelen van stress en burn-out. Ook voor slapeloosheid en piekeren is het een geschikt instrument. Ook merk ik dat het heel goed ingezet kan worden bij HSP.

Mijn praktijk is gevestigd in het Sidhadorp in Lelystad op de Rivierenlaan.